Saturday 27 July 2013

Lisää sinistä - Blueberry pie

Eilen puolisen tuntia Kumpulassa lähestyvän ukkosen jyrinää kuunneltuani päätin pakata tavarat kassiin ja pyöräillä takaisin kotiin pitämään epäilemättä piakkoin alkavaa sadetta. Nostinkin kohta kotiin päästyäni, sateen jo ropistessa ikkunoihin, mustikkasangon jääkaapista ja kaivoin esiin puhtaan uunipellin, sillä muistelin, että lapsuudessani meillä metsämarjat puhdistettiin levittämällä ne pellille, josta roskat oli helppo noukkia pois. Pari tuntia siinä meni - mustikoiden kanssa puljatessa. Kynnet siinä myös meni; niistä ei väri irronnut harjalla, kuorinnalla eikä sitruunalla, joten otin sakset käteen ja leikkasin kynnet ihan lyhyiksi. Sormenpäät ovat vieläkin hennosti siniset, vaikka olen tiskannut ja pessyt kädet kymmeniä kertoja.








Ihan viimeisistä ämpärin pohjalla majailleista mustikoista tein mustikkapiirakan lähestyvältä lomanlopulta lohduttautuakseni.



I was delivered a bucket of blueberries late Thursday night. I put them in the fridge and decided to deal with them the next day. So I did. My fingertips are still slightly blue and my fingernails just didn't make it - the color fixed so tight that I had to cut my nails very short. To comfort myself after the great ordeal I baked a blueberry pie and enjoyed it with the August issue of InStyle magazine.

2 comments:

  1. Olisko sininen vähän muutenkin pinnalla? Osuin eilen Puumalan markkinoille ja ostin sieltä ison rasian suomalaisia pensasmustikoita, nekin oli hyviä!! Pakastimeen pääsi ihan tavallisia metsämustikoita, ja tosiaan, se väri kesti sormissa melkein viikon... T Ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin, kylmästähän eivät nyt sormenpäät sinerrä... Vaan ihana kaivaa talvella mustikoita smoothieen tai piirakkaan. Helteistä päivänjatkoa!

      Delete