Sunday, 12 July 2015

Uusi kylpyhuone - new bathroom!

Kun inspiraatio bloginpitoon on ollut vähän kateissa, on kiva saada lukijalta postaustoive. Ingridin pyynnöstä katsaus kevääseen eli miten ennestään varsin kivasta kylppäristä tuli jos ei nyt mikään unelmien kylpyhuone, niin vähintäänkin pikkuruinen home spa, jonne astuminen ilahtuttaa joka kerta.Helmikuussa, kun vanha kylppäri oli purettu atomeksi, koeteltiin uskoa siihen, että siitä likaisesta työmaasta voisi koskaan kuoriutua suunnitelman mukainen kylppärikaunotar. Työ tuntui edistyvän hitaasti eikä minulla ollut juuri osaa eikä arpaa tekemiseen. Kun vesieristeet oli tehty ja päästiin rakentamaan pintoja, pääsin osallistumaan mielestäni liiankin kanssa. Kävin työmaalla aina viikonloppuisin katsomassa paikkoja ja lähes jokainen maanantaiaamu soitin urakoitsijalle milloin mistäkin asiasta. Kaikki keskustelut eivät tokikaan koskeneet kylppäriä, sillä sanomista tuli myös sähkötöistä, vaatehuoneesta ja ties mistä muusta. Tapasin urakoitsijaa maalis-toukokuussa useammin kuin suurinta osaa ystävistäni.


Lopputulema oli kyllä kaikkien puheluiden ja työmaatapaamisten arvoinen. Jopa nuo marmorinvalkoiset (sittemmin tuttavapiirissäni näräsenvalkoisina tunnetut) laattasaumat. Urakoitsija nimittäin suositteli katselmuksessa valkoisten kaakeleiden saumaamiseen marmorinvalkoista laastia - ei kuulemma lika näy - ja menin siihen halpaan, että kuvittelin värin olevan nimensä mukaan valkoinen eikä harmaa. Kun laatat oli saumattu, totesin seinien ja lattian olevan iloisen ruudullisia. Kolmen sadan euron lisäkustannus laattasaumojen värin vaihtamiseksi tuntui viikonlopun yli mietittyäni liian suurelta investoinnilta. Arvelin, että kunhan tilaan tulevat valot, kalusteet ja kaikki kiiltävät kromiputket, hanat ja rättipatteri, ei saumoihin tule enää kiinnittäneeksi samalla tavalla huomiota. Ja niinhän siinä kävi.Urakkaan ei juuri kylpyhuonekalusteita kuulunut, joten kalusteet ja pitkän allastason tilasin Kvikistä. Klassinen ranskalaistyyppinen lattialaatta ei myöskään ole urakanmukainen, mutta seinille kelpuutin urakanmukaiset laatat. Myös katto, kattovalaisin, rättipatteri, wc-istuin, wc-paperiteline ja suihkusekoittaja sekä suihkukaappi ovat kaikki urakanmukaisia. Pesualtaan hanaksi halusin Oraksen sijaan Moran hanan, jossa on oma hana pesukoneelle. Ison, kaksiosaisen peilin ylä- ja alakaappien väliin kävi asentamassa Laajasalon lasi. Pyyhekoukut ovat Habitatista. Urakkaan kuului yllätyksekseni myös oven maalaus ja siitähän syntyikin taas uusi syy soittaa urakoitsijalle: ovi oli maalauksen jälkeen ihan eri värinen valkoinen kuin eteisen kaksi muuta samanlaista ovea, jotka sitten maalattiin myös. Pientä säätöä tuli lopuksi myös pesualtaan hajulukosta, sillä putkimies oli asentanut urakkaan kuuluvan hajulukon, johon sitten ei Kuman pop-up-venttiili sopinutkaan. Loppujen lopuksi hajulukko vaihdettiin ja uuden venttiilin altaan pohjassa kävi urakoitsija itse kääntämässä kohdalleen.

Uutta kylppärissä on myös se, että nyt seinässä on kaksoiskytkin valaisimille eli kattovaloja ja peiliseinän valoja voi polttaa yhdessä tai erikseen, kun vanhassa kylppärissä valot olivat päällä joko kaikki tai ei mitään. Myös tuo huurrelasiovinen kaappi on sisältä valaistu, mikä ei ehkä näy kuvassa.


Pesukone on nyt uudistuneessa kylpyhuoneessa saatu tason alle, kaappitilaa on runsaasti myös kylppärissä tarvittaville pyyhkeille ja yläkaappien päälle jäi vielä mukavasti tilaa rakentaa vessapaperirullista näyttäviä asetelmia :-) En voisi olla iloisempi lopputulemasta.


Kylppäriprojektiini kuului vielä pyyhkeiden uusiminen. Kaikki pyyhkeeni ovat nyt pellavaa tai pellavasekoitetta - ohuita, pieneen tilaan meneviä, nopeasti kuivuvia ja keveitä. Siksi en voi olla tässä yhteydessä ylistämättä virolaisen Zizin puolipellavapyyhkeitä (56% pellavaa, 44 % puuvillaa), jotka erinomaisen fiiliksensä ja viimeistelynsä lisäksi ovat hinta-laatusuhteeltaan omaa luokkaansa. Suosittelen lämpimästi.

I have a new bathroom. Actually I've had it for two months already, but I still miss a heartbeat every time I step into it - it is so lovely! Getting there was not easy, but it was definitely worth every site visit and phone call to the constructor. I was happy with the selection of wall tiles by the constructor and chose this big white one. For the floor I wanted something special and since Moroccan tiles were a big no-no for a small bathroom, I chose black and white tile - very French I think. The cabinets are from Kvik as well as the 'sink'. The mirrow was mounted by Laajasalon lasi. My beatiful bathroom towels are linen/cotton and by Zizi. Not seen in these images is the only eyesore in the bathroom, Sissi's litterbox....

2 comments:

  1. Kiitos! Ihan onnistuneelta näyttää kaiken vaivan jälkeen :) Onneksi ei tarvitse tuollaista toivottavasti kokea... Ainakin lattiassa tuo saumaväri varmaan ihan hyvä, itse tuskailen liian vaalean saumavärin kanssa, en saa koskaa enää lattiaa näyttämään puhtaalta, ja olenkin jo luovuttanut saumavälien hinkkaamisen kanssa. terv. ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kun kävimme Näräsen kanssa keskustelua saumaväristä ja tuosta siivoamisasiasta, kysyin häneltä, näytänkö minä hänen mielestään ihmiseltä, joka antaa kaakelinsaumojen likaantua. Kuulemma en. :-) Mutta kyllä, lattiassa varsinkin varmasti loistovalinta tuo harmaampi sauma.

      Delete