Thursday, 5 June 2014

My name is Satu and I'm a Loopaholic

Saan harvoin eli en koskaan postaustoiveita, joten kun sellaisen sain, niin tokikin siihen tartuin. Toiveena oli kuulla lisää Polar Loopin käyttökokemuksista. Täältä siis pesee! Loop on ollut vasemmassa ranteessani pian kolme kuukautta. Askelia on kertynyt mittariin vaihtelevasti: jos menen sporalla töihin ja takaisin ja istun ison osan päivästäni työpöytäni ääressä tai neuvotteluissa, kertyy askeleita vähimmillään kuutisen tuhatta. Niinä päivinä, kun innostun kävelylenkille (maanantaisin), mittarissa on helposti päivän päätteeksi 15 - 17 tuhatta askelta. Ennätysaskeleet taitavat olla viime torstain kaupunkilomalta Tallinnasta: 22.935 askelta. Hämmästyttävintä on ollut huomata, kuinka paljon kotiaskareissa kertyy askeleita: siivouspäivänä viikonloppuna mittarissa on helposti yli 14.000 askelta. Aika hyvä motivaattori kotitöiden tekemiseen. Aktiivisuuteni intensiteetti on enimmäkseen matalaa tai keskitasoa, mutta ihmekös tuo, kun en harrasta juoksua tai muuta korkean intensiteetin liikuntaa - ainakaan sellaista, mitä Loop rekisteröisi. 

En ole nimittäin vielä(kään) hankkinut sykevyötä Loopin kanssa käytettäväksi, joten kaikkea liikuntaa Loop ei rekisteröi. Kuten fillarointia tai hydrospinningiä. Jälkimmäisestä mittariin kertyy joitakin askeleita - luultavasti niistä seisoen poljetuista ylämäistä ja spurteista. Sen sijaan vesijuosta saa itsensä läkähdyksiin ilman yhtään mittariin kertyvää askelta.Aktiivisuuteeni olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen, mutta nukkumisen kanssa on toisin: nukun aivan liian vähän (yleensä 5 - 7 tuntia). Tästä Loopin rekisteröimästä unesta neljäs- tai viidesosa on levonta unta. Loopin myötä olen tajunnut myös sen, miten pitkiä yhtäjaksoisia aikoja tuleekaan istuttua paikallaan, erityisesti töissä. Aktiivisuusmuistutuksia en valitettavasti iPhoneeni saa, koska puhelin on pykälää liian vanha, jotta sovellus toimisi siinä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että Loop ON lisännyt aktiivisuuttani. Moneen ikäväänkin hommaan (esimerkiksi roskien viemiseen) tulee motivoiduttua, jotta saa päivän aktiivisuustavoitteen täyteen. Portaiden kipuamisesta saa lähes ilmaisia askeleita ja olen askeleiden kerryttämisen nimissä siivonnut näiden kolmen kuukauden aikana kertaalleen kellarin ja kahdesti vintttikomeron :-) Niin, ja se on ihan nättikin. Tai ainakin melko silmiinpistämätön.

Kaikenkaikkiaan olen ollut sijoitukseeni äärimmäisen tyytyväinen. Askeleiden kerryttäminen on koukuttavaa ja seuraavaksi aion paneutua uniasiaan eli kerryttää lisää sekä unta että lisätä rauhallisen unen osuutta. Ensimmäinen voi olla helpommin hanskattavissa, mutta ehkä unen laatukin paranee keston kasvaessa...Interested in reading my feelings about Polar Loop? I've had in in my wrist for almost three months and during that time I've become a loopaholic: I check my steps several times a day and I'm willing to do a lot to reach my daily goal (c. 10.000 steps). On regular office days I might have less than 7.000 steps registered, but if I take an hour's walk, there will be some 17.000 steps registered. My step record is probably from last Thursday when I went to Tallinn, Estonia, for a shopping day: 22.935 steps! But the most amazed I've been every week after cleaning my house: I easily have some 14.000 steps in my Loop after that.

Overall I'm pretty satisfied with my activity, but not with the sleep. I sleep way too little and one forth or fifth of the slept hours have been restless. It's also a bit scary to realize how many hours I spend sitting. Unfortunately the mobile app does not work in my antique iPhone, so I will not receive any activity reminders.

The investment has been very worthy. Loop has increased my activity and made me aware of things that I need to improve like my sleeping... If you thinking of buying it - go for it! I'm pretty sure you will not regret it.

2 comments:

  1. Moi! ja kiitti!! Pääasia että on mittari on liikuttanut, paras olisi jos olisi tehnyt kuntotestin aluksi ja nyt toisen :) Omasta hyvinpalvelleesta askelmittarista hajosi klipsi, joten katsotaan mihin tästä päätyy. Katselin kyllä jo aktiivisuusmittareita verkkokaupassa sillä silmällä...! terv. ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingrid, toivottavasti tästä postauksesta oli apua. Minä laitoin vanhat askelmittarit kirppiskassiin, Loop on niin paljon parempi. Mutta sehän on tainnut jo tullakin selväksi :-) Tee hyviä päätöksiä askeltenmittausten suhteen!

      Delete