Monday, 17 June 2013

I see red, you see red

Maantantait ovat minulle kauhistus, ehdottomasti viikon vaikeimpia päiviä. Mutta tänään minulla on ollut hyvä fiilis koko päivän. Uskoisin, että tämä fiilis enteilee mahtavaa viikkoa.  Aloitetaan nyt vaikka siitä, että pitkällinen - ja kärsivällinen - odotukseni palkittiin: SE punainen huivi löytyi tänään alkaneesta Net-a-porter'n alesta! 'Pari' muutakin aleostajaa oli liikkeellä heti aamusta: kassalle asti pääsy oli kovan työn takana, tilausvahvistusvaiheesta puhumattakaan... Kärsivällinen klikkailu toimi ja palkintona tupsahti tilausvahvistus sähköpostiin. Sinne saapui muutamaa tuntia myöhemmin myös dispatch-viesti, jonka mukaan paketti on (epäilemättä hitaasti) matkalla Helsinkiin. Hämmästyn, jos DHL toimittaa paketin juhannukseksi. Samaisesta paketista löytyy myös toinen pieni lahja itselleni, josta tuonnempana paketin saapuessa.


Jätin siis Falieron ihanuudet My o Myhin jonkun toisen kotiutettavaksi ja rakastettavaksi eli pidin kiinni punaisen huivin suunnitelmastani. Olen nimittäin oppinut läksyni: toisensa korvaavia tuotteita ei ole. Aiemmin olen sortunut ostamaan sen tavoittelemani asian (jota ei siis ole löytynyt) sijaan jotain muuta  kivaa, jotain 'sinne päin'. Esimerkiksi tässä tapauksessa sinisen Faliero Sarti -huivin, kun mieleistä punaista ei ole tarjolla. Epäilemättä käyttäisin huivia ja rakastaisinkin, mutta se myös aina muistuttaisi siitä punaisesta, mielikuvissani täydellisestä huivistä, jonka korvike se on. Ennen pitkää se täydellinen punainen ihanuus osuisi tielleni ja kuvetta kaivettuani kotiini. Eli yhden huivin sijaan minulla olisi kaksi huivia. Tosin huiveja ei voi koskaan olla liikaa eli oikeastaan tämä oli huono esimerkki, mutta 'you got the point'? Eli nou nou korvikkeille: sitä oikeaa voi odottaa seuraavaan tai sitä seuraavaan sesonkiin - tai vieläkin kauemmin.

Itse asiassa keksin heti paremman esimerkin -  ja tämä tarina on tosi - ajalta, jolloin homma ei ollut vielä hallussa: tapaus Punainen Vyö. (Mistä näitä punaisia pakkomielteitä oikein tulee?!) Haussa oli siis leveä, vyötäröllä pidettävä punainen vyö, solki mielellään vyön värinen tai kullanväristä metallia. Pitkällisen etsinnän jälkeen päädyin satiinivyöhön, joka oli ihan ok, mutta ei se oikea. Sitten eräänä päivänä ystäväni, joka tuolloin piti hurmaavaa vanhojen tavaroiden liikettä jossain Albertinkadun tuntumassa, julkaisi Facebookissa muutaman kuvan tarjolla olevista aarteista. Siellä se oli, veretseisauttavan hieno punainen kiiltonahkavyö, vintage YSL, punaisella, läpinäkyvällä muovisoljella! Lienee päivänselvää, että vyön voi bongata nyttemmin vyötäröltäni. Mitäkö sille korvikkeelle tapahtui? Se löysi uuden kodin pari kesää sitten Hietsun kirpputorilla.Vielä ale-teemaan. Huivin ostoslistalta nyt yliviivattuani sinne jäävat nudekorkkarit. Olen löytänyt ne täydelliset jo keväällä, mutta ajattelin kotiuttaa ne vasta alesta. Muuta ei aleostoslistalla olekaan. Jos kohdalle osuvat, niin puoli-ilmaiset siistit ja toimistokelpoiset pyjamatyyppiset kesähousut ja/tai kevyen pitsipaidan tai -topin korjaan parempaan talteen. 

I hate Mondays. Not this Monday though. In the morning I had a feeling that this is going to be a great Monday. And it was. Let me explain. First: net-a-porter.com sale where I finally got the red scarf of my dreams - well, will have as soon as DHL is kind enough to deliver it. Second: actually, there's nothing else, just the red scarf that made my day, the usually dreaded Monday. So I didn't buy any Faliero Sarti scarves last week but instead decided to wait for the one, the red one. I'm sure I will be ecstatic when I have the scarf in my hands and around my neck. And that little something that I also bought for myself... It might happen next Monday, another potentially good Monday.

The photo of a red vintage YSL is here because of my red obsession. Have I convinced you now? The perfect patent leather belt is mine - I bought it from a lovely vintage shop in Helsinki few years ago. I will treasure it for the rest of my life and it will be included in my last will. Siiri, you might be the lucky one...

Ylin kuva: net-a-porter.com

No comments:

Post a Comment