Sunday, 23 June 2013

Juhannussaunassa

Poismuuttaneilta ihanilta naapureiltani vapautui parittomien viikkojen perjantai-illan saunavuoro, johon tietysti nappasin kiinni ennen kuin he olivat itse asiassa edes ehtineet varsinaisesti sanoa vuoroaan irti....  Ensimmäinen saunavuoro sattuikin sopivasti juhannusaatoksi, joten läpsyttelin ennen yhdeksää sisäpihan 'saunasiipeen' asianmukaisine tarvikkeineni. Niihin kuului shampoiden, hoitoaineiden, naamioiden, öljyhoitojen, hiusharjojen ja kosteusvoiteiden ym. lisäksi tietysti pikkolopullo skumppaa -  The Great Gatsby -henkisestä lasista nautittuna - juhlan kunniaksi. 


Sauna on toiminut joskus yleisenä saunana ja koko oli sen mukainen. Saunan ovella pää pyöri oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle kun mietin, mihin kohtaan haluaisin jättisaunassa takamukseni laskea. Mutta löylyt olivat aivan täydelliset! Ajattelin etukäteen, että tunnin ja vartin saunavuoro on ylellisen pitkä - jopa tarpeettoman pitkä - mutta niin vain kävi, että kotiin kävelin pihan poikki kylpytakissa vasta muutamaa minuuttia vaille kymmenen. 

Kotiin päästyäni lähetin tekstiviestinä ex-naapureille hyvän juhannuksen toivotukset ja terveiset saunasta sillä seurauksella, että sieltä soitettiin ja komennettiin 'tule sellaisena kuin olet' suorinta tietä siirtolapuutarhamökille. Juhannusaatto vaihtui siis juhannuspäiväksi ratkiriemukkaassa seurassa mökin terassilla viltin sisässä.
Midsummer in the city. Sauna, cottage, more or less drunken friends - same setting whether you're in the city or in the country. Better in the city, thought, because you get to walk home for the rest of the night and sleep in your own bed. Anyway, I had a blast!

No comments:

Post a Comment