Tuesday, 4 December 2012

Kristina från Duvemåla

Vietin eilisillan hyvässä seurassa Svenska Tearternissa. Yhdeksän kuukauden odotuksen jälkeen - kyllä, liput oli hankittu helmi-maaliskuun vaihteessa - istuin kahden ystäväni kanssa toisella parvella nauttimassa nuoruudenidoleitteni Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen (ABBAsta ne B:t) fantastisen hienosta musikaalista, Kristina från Duvemåla. Enkä nauttinut vain musiikista, vaan myös tarinasta, esiintyjistä, lavastuksesta ja puvustuksesta. Erikseen pitää tietysti mainita moneen kertaan tässä yhteydessä kehuttu Maria Ylipää, joka Kristinana oli häkellyttävän häikäisevä! Menkää hyvät ihmiset  toteamaan se itse - huomaatte käyttäneenne 70 euroa erityisen hyvin.

Olen pitänyt ruotsin kielen taitoani melko hyvänä, mutta aika ajoin katsomossa minulla oli samanlainen tunne kuin italiaksi lauletussa oopperassa silloin kun tekstityslaite on rikki: ei mitään käsitystä tapahtumista :-) Enemmän tuolissa kiemurtelua aiheutti kuitenkin istuimen epämukavuus. Miksi kukaan ei kertonut, että parvella istutaan antiikkisilla pikkutuoleilla, joissa istumamukavuus on lypsyjakkaran luokkaa? Ja niillähän istuttiin; esitys yksine väliaikoineen kesti melkein neljä tuntia. Vannoimme, että ensi kerralla odotamme vaikka kahdeksantoista kuukautta päästäksemme istumaan permannon mukavampiin tuoleihin. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin pikkuriikkinen harmi esityksen kokonaisihanuuteen suhteutettuna.


I saw Kristina från Duvemåla, a musical by ABBA's Benny Andersson and Björn Ulvaeus, yesterday in Svenska Teatern (Swedish Theatre in Helsinki). It was absolutely fantastic! Should you be lucky  enough to get tickets (I bought mine nine months ago - needed three seats close to one another and after work) - go see it yourself!  Note: the musical is in Swedish and it would quite useful to know more than some  to understand what is going on. And beware if you have your seats in the 2nd balcony: the seats are very antique and very uncomfortable and you will be sitting on them almost for four hours.... But in the end none of that matters, the musical is so enjoyable.

2 comments:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi sekä siitä että musikaali oli aivan upea, mutta myös parven tuoleista. Loppupäivän kyllä tiesi, että on istunut neljä tuntia putkeen...

    ReplyDelete
  2. Siitä se 'ei koskaan enää parvelle' -ajatus sitten lähti :-D Mikä kauhea ajatus olisikaan istua tuollaisella jakkaralla katsomassa jotain vähemmän upeaa...

    ReplyDelete