Saturday 18 January 2014

Yksi tehtävä päivässä - One task a day

Työpäivän päätteeksi minusta on jonkinlaisen illallisen valmistamisen lisäksi vain täyttämään tai tyhjentämään koneita: astianpesu- ja pyykkikonetta tai robotti-imuria; minkä tahasa muun arkiaskareen suorittaminen tuntuu ylivoimaisilta. Siksi olen aloittanut listan, jonka otsikko on 'Yksi tehtävä päivässä'. Listaan kirjaan pikkuriikkisiä ja nopeita sekä vähän isompia ja aikaavievempiä tehtäviä sillä ajatuksella, että voin valita listalta kuhunkin iltaan sopivankokoisen tehtävän. Pari esimerkkiä: kerrankin silitetyt housut odottivat tuolin selkänojalla viikon, kun en saanut vietyä keittiöportaita vaatehuoneeseen, jotta saan ylähyllyltä alas laatikon, jossa noiden nimenomaisten kotihousujen paikka on. Kun vihdoin ja viimein sain otettua itseäni niskasta kiinni ja suoritettua tuon vaivalloisen liikesarjan, totesin, että olisin varmaan pystynyt samaan jo monta päivää aikaisemmin. Toinen esimerkki: lempparikotineuletakkini hihan sauman ompeleet ovat noin kahden silmukan kohdalta antaneet periksi. Noin kolme kuukautta sitten. Olen katsellut tuota rikkinäistä hihaa monena iltana, mutta sain sen korjatuksi vasta, kun kirjasin sen tehtäväksi Yksi tehtävä päivässä -listalleni.

En ole ollut itselleni kuitenkaan kovin ankara: jos jollekin illalle ei sopivankokoista tehtävää ole listalta löytynyt, olen tyytyväisenä ollut tekemättä mitään.... Aurinkoista pakkasviikonloppua!

Lakkaa varpaankynnet - Paint the toenails

I have started a list: One task a day. I write down every small and bigger domestic task and try to perform one task every weeknight in order to reduce the domestic workload on weekends. I've been, however, quite forgiving towards myself if nothing on the list have felt right some particular evening - then I just do nothing. For most of the nights I've managed to find something to do...  Enjoy the weekend!

No comments:

Post a Comment