Friday 3 January 2014

Se Oikea? Is this the One?

Hyvä ystäväni vei vuoden päätteeksi Kaivarin kanuunaan vaatteita ja asusteita myytäväksi - niitä, jotka olivat osoittautuneet vikaostoksiksi tai joihin muuten vaan oli maku mennyt. Hän kertoi Facebookissa miehensä pyöritelleen päätään ja pitäneen koko hommaa ihan höhlänä: ensin ostaa kalliilla ja sitten myydä halvalla. Höhlää tai ei, mutta eikö ole kuitenkin parempi laittaa tavara kiertoon kuin säilyttää sitä käyttämättömänä kaapin perällä muistuttamassa (turhasta) rahanmenosta.

Tajusin siinä samassa, että muoti on vähän kuin miehet: joskus tietää jo ensisilmäyksellä, että tuon kanssa ei yhteistä tulevaisuutta ole eikä tule; toisinaan taas tarvitsee tapailla hetken aikaa ennen kuin voi tietää, onko jutusta pitkäaikaiseksi tai peräti elinikäiseksi suhteeksi. Toisin kuin miesten, muodin kohdalla deittailu tarkoittaa sitä, että vaate, laukku tms. on ensin ostettava eikä muutaman kerran deittailuilla vaatteella tai asusteella valitettavasti ole palautusoikeutta. Siksi nuo epäonnistuneet suhdekokeilut päätyvät kirppikselle tai huuto.netiin. Kuka meistä muka haluaa tulla muistutetuksi epäonnistuneista suhteista törmäämällä jatkuvasti exään tai siihen vaatteseen, jonka kuvitteli olevan 'Se Oikea'?

Sitä paitsi toisen naisen hylkäämä mies tai käsilaukku voi olla toisen naisen aarre, joten kiertoon vaan itselle epäsopivat miehet, vaatteet ja asusteet.


Clothes and accessories are a bit like men: sometimes you know at first sight that the relationship with him/it will never work and sometimes you need to date him/it for some time to find out whether he/it is perfect for you and for your lifestyle. With fashion it is more difficult - and more expensive: you have to actually buy the clothes (or handbags etc.) first before you can 'date' them and unfortunately you can't return the clothes you have already taken out on a date or two, so they naturally end up in flea markets or consignment shops if they turn out not to be 'The Ones'. After all, you don't constantly want to run into either the guys you once dated or the not so successful relationship attemps with fashion items.... 

Besides: one woman's trash can be another woman's treasure, so boldly recycle - men, clothes and accessories.

Photo: farfetch.com

No comments:

Post a Comment