Sunday, 19 May 2013

So smooth

En ole vielä keksinyt sitä ainesosaa, joka ei smoothieen sopisi. No, jauhelihaa en tokikaan ole blenderiin nakannut, mutta marja-, hedelmä-, vihannes- ja juuresosastolta kuitenkin ennakkoluulottomasti melkein kaikkea.  Kerran jopa varhaiskaalia, mutta sitä voin suosittella vain rohkeimmille - tai intohimoisimmille kaalin ystäville. Blenderiin voi pilkkoa rypistyneet tai kolhuiset omenat, liian pehmeät kiivit ja avocadot tai vihanneslokeron pohjalle unohtuneet parittomat porkkanat; perään marjoja, jugurttia, mysliä, siemeniä, pinaattia, varsiselleriä, rucolaa, avocadoa etc., sitten reipas surautus blenderillä naapureiden kiusaksi puoli seitsemältä aamulla tai viikonloppusin jokunen tunti myöhemmin.

Tässä kohtaa on pakko vielä kehua omaa, noin neljä vuotta sitten hankittua Kenwoodin blenderiäni, joka on surissut meillä käytännössä joka ikinen arki- ja viikonloppuaamu, kiltisti ja minkäänlaisia väsymisen merkkejä osoittamatta. Tahdon siis sanoa, että jos aiot nauttia smoothieta päivittäin, kannattaa satsata kunnon blenderiin ja unohtaa ne rimpulat, jotka kelpaavat lähinnä cocktailien sekoittamiseen....

I love my smooth operator aka blender. I blend a smoothie every single morning for myself - weekdays and weekends, no exceptions. The great thing about smoothies is that you can put almost anything in the blender, turn it on and the result is (most likely) enjoyable. This one is made of banana, carrot, mango, organic yogurt, aloe vera, orange juice, sunflower seeds and flax. So delicious and so healthy! And such a beautiful color. If this doesn't make you feel fabulous nothing does.

2 comments:

  1. Näyttää herkulliselta!! Yhdessä vaiheessa tein smoothieita paljon, mutta sitten ne rupesivat maistumaan aina samalta, taannoin kokeilin ja taas sama fiilis, oksennusta :) Pitäisi kertakaikkiaan räjäyttää pankki ja tehdä jotain ihan muuta. Ehkä pohjana käyttämäni kauramaito vaan tökkii siinä. Jugurtit eivät vatsalle sovi. Välillä olen blendannut liotettuja manteleita tai cashew -pähkinöitä.... Joka tapauksessa kuvan smoothie näyttää hyvältä, kippis!!! terv ingrid ps meillä homman hoitaa kitchenaid, sekin ihan oivaksi osoittautunut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Porkkana on pop! Teen silloin tällöin smoothieta ilman jugurttia, siis pelkästään hedelmistä, marjoista (ja vihreistä) - hyvää niinkin. Minä en ilmeisesti ole helposti kyllästyvää tyyppiä, koska olen jaksanut näitä jo neljä vuotta nauttia aamiaiseksi :-) Mutta kuten todettu, olen ollut hyvin avarakatseinen ja kokeillut melkein kaikkea, mitä jääkaapista löytyy.... Ja mustaherukka (tai porkkana) kruunaa melkein minkä tahansa smoothien. Tuore ananas on myös todella nam.

      Delete