Sunday, 14 April 2013

Straight @ Zodiak

Olin perjantaina ystävien houkuttelemana ja kanssa Kaapelitehtaalla katsomassa Zodiakin Straight-tanssiesitystä. Olen suhtautunut varauksellisesti nykytanssiin, mutta nyt päätin antaa itselleni tilaisuuden tulla toisiin ajatuksiin. 

Straight on (käsiohjelman mukaan) ylistys miessukupuolelle, ryhmien yksilöille. Esityksen alussa minua vaivasi kovasti, ettei esityksessä ollut selkeää juonta/tarinaa - ainakaan sellaista, jonka olisin ymmärtänyt - mutta sitten päätin, ettei minun tarvitsekaan ymmärtää, mitä lavalla tapahtuu, vaan heittäytyä nauttimaan teoksesta päätäni vaivaamatta. Ja loppujen lopuksi nauttiminen oli helppoa: viisi mielettömän taitavaa ja hyvännäköistä miestanssijaa tummissa puvuissa, ja hetken aikaa myös pöyristyttävän korkeissa koroissa. Vieresssäni istunut ystäväni sai jossain vaiheessa yhden tanssijoista, tietysti sen komeimman, syliinsä istumaan. Olisin huolinut minäkin ja istuinkin varmuuden vuoksi loppuesityksen polvet nätisti vierekkäin ja yhdessä enkä niin kuin siihen asti, polvi toisen päällä. Tanssijaa en enää syliini saanut, mutta esityksen viime metreillä katosta yllättäen pudotetuista mustista superpalloista yhden kylläkin...

Hesarin kulttuuritoimituksessakin oltiin melko hurmioituneita keskiviikon ensi-illasta. Esityksiä jo jäljellä jokunen ja lippujakin saattaa olla saatavilla - reilun parinkympin sijoitus lippuun kannattaa.


I went to see modern dance with my friends and neighbors on Friday. I've been very skeptical towards modern dance for some reason, but Zodiak's Straight was a fantastic performance. Five hugely talented (and good-looking) male dancer in dark suits. There might be tickets left for the coming performances, so go and get yours now - you're worth it!

No comments:

Post a Comment