Sunday, 18 November 2012

Neiti Sissi Sisukas

Pöön Neiti Sissi Sisukas asuu meillä. Sissi on 3,5-vuotias sininen bicolor ragdoll. Hän on kotoisin Ylämaalta, Lappeenrannan naapurista. Ehta etelä-karjalaistyttö siis. Sissi on tyypillinen ragdoll: yltiösosiaalinen kissa, joka osallistuu kaikkeen aamutoimistani iltapuhteisiin. Paras nukkumapaikka on tyynyni vieressä - tai poikittain keskellä sänkyä.

Sinisilmä narkkaa puhdasta pyykkiä, ja joudunkin hätistelemään häntä tämän tästä puhtaanpyykin korista ja silittettyjen vaateiden pinosta. Silityslautakin kelpaa edellisten puutteessa makuupaikaksi.  Hän luonnollisesti koemakaa sängyn aina lakanoidenvaihdon yhteydessä - yleensä heti kun lakana on jotenkuten saaty levitettyä sängyn päälle. Hänen herkkuaan ovat Kimir-kuivakalat, joita hän jää aamuisin popsimaan minun hipsiessäni ulko-ovesta ulos. Sissin mielipuuhaa on sohvan käsinojien raapiminen: joka aamu lähtiessäni pyydän häntä olemaan raapimatta käsinojia kovinkaan paljon ja kotiin tullessani tervehdin häntä kysymällä asiasta. Sissi on sisäkissa, joka seuraa ikkunasta pihan tapahtumia. Hän säntää mielellään rappukäytävään aina kun silmä välttää ja kiitää rappusia alas melkein kerroksen, kunnes jossain kolahtaa ovi - silloin hän alkaa naukua emäntäänsä hakemaan hänet nopeasti turvaan. 

Mikään räsynukke Sissi ei todellakaan ole - kertaakaan en ole huomannut hänen valahtavan veltoksi syliin nostaessani. Mutta säyseä hän on ja alistuu kaikenlaiseen muuhun käsittelyyn paitsi pesemiseen ja matkakassiin sullomiseen. Kaikkiin muihin kasseihin hän kyllä änkeää kuten kuvasta näkyy.


This is my 3,5 year old cat Sissi. She is blue bicolor Ragdoll, a totally awesome personality. Her blue-eyed royal highness lives indoors and does only short visits outside when we travel. She loves to sneak into the stairway of our building but as soon as any door bangs she will start meowing to have me 'rescue' her. Such a pussy :-)

I have never noticed her being 'a ragdoll', but she is quite amicable. Very sociable, too. She likes to be involved in everything that happens in our home. She loves fresh laundry and bags. Both usually require a closer look (and feel)...

1 comment: