Wednesday 5 August 2015

I love.... Savo kitchen hoods

Olen haaveillut Savon liesituulettimesta siitä lähtien kun ensimmäisen kerran näin jossain kristallikruunun näköisen Starin. Tulin kuitenkin järkiini ja hankin jo viime syksynä remontin jälkeen ruokapöydän - ei lieden - ylle ripustettavaksi Turun kristallin vintagekruunun, joka maksoi murto-osan Stariin verrattuna. Kun tammikuussa ennen remontin alkamista möin Siemens-liesikupuni Levant-ravintolaan ja kun kuulin, että jos liesituulettimen pistorasiaa pitää siirtää, pitää malli olla tiedossa helmikuussa, ei auttanut muu kuin lähteä kaupoille. En ehtinyt päästä edes kiertelyn makuun, kun Stockalla jo tärppäsi: Savon musta Kuutio oli varustettu Löytö-lapulla ja puolikkaalla alkuperäisestä hinnasta. Laskin hetken eurojani ja taisin soittaa sähkömiehellekin ennen kuin marssin kassalle ostoaikeissa. Kuutio ripustettiin kattoon remontin viime metrillä ja se näyttää fantastiselta. Olen edelleenkin lähes lumoutunut joka kerta, kun sitä söpöllä pikku kaukosäätimellä säädän. Mieli tekee valmistaa tämän tästä jotain liedellä käristettävää :-)



Kiitollinen kuvattava tuo kiiltävä kuutio ei ollut. Viimeisessä kuvassa sen kyljestä heijastuu myös ruokapöydän yllä oleva kristallikruunu. Kesäistä loppuviikkoa!






Finnish Savo kitchen hoods are - in my opinion - top of the line and the coolest kitchen design. In a dreamworld I would have Star hanging over my cooker, but in real world I have a vintage (60's - 70's) chandelier over my dining (read: kitchen) table and  black Kuutio (Cube) hood over my cooker. Not a huge disapppointment since both look fantastic. They were both hung in place at the end of the renovation in May and June. And as you can see, I kind of have the chandelier over the hood, too.

No comments:

Post a Comment