Thursday, 29 January 2015

Kun blogi viihdyttämisen sijaan ärsyttää

Olen äärimmäisen kyllästynyt suurimpaan osaan seuraamistani blogeista. Moni on pudonnut lukulistalta pois ärsytyskynnyksen ylityttyä lopullisesti. Ai että mikä niissä blogeissa sitten ärsyttää?

Ihan ensiksi: siis miksi yhdestä asusta pitää julkaista kolmesta seitsemään kuvaa? Eikö bloggaaja pysty valitsemaan mielestään parasta ja julkaisemaan vain sitä? Siis ketä kiinnostaa nähdä seitsemän melkein samanlaista kuvaa yhdessä postauksessa? Lähikuvat asun yksityiskohdista ovat asia erikseen, mutta hitto vieköön, editoikaa niitä kuvia vähemmäksi.

Kuviin liittyy myös toinen ärsytyksen aihe: suurikokoiset kuvat, jotka latautuvat hitaasti. Minulla ei ole aikaa jäädä odottamaan minuuteiksi kuvien latautumista. Next! Voisiko niitä kuvia siis hieman keventää ennen niiden sijoittamista postaukseen?


Videot. Siis jos haluaisin katsoa videoita, seuraisin varmaankin videoblogeja. Minä haluan nopealla silmäyksellä katsoa, mitä kiinnostavaa sanottavaa tai näytettävää bloggaajalla on, en katsoa pitkiä videojaarituksia. Tunnustan, että klikkasin kyllä suosikkiblogini ekan videon auki ja katsoin sen. Se oli ihan kiva, mutta se yksi riitti minulle. En taida olla mihinkään blogiin niin ihastunut, että käyttäisin sen seuraamiseen kerralla enemmän kuin 30 sekuntia - paitsi, jos kirjoittajalla on jotain todella mielenkiintoista sanottavaa tai näytettävää. Harvoin on.


Hoono soomi. Enkä tarkoita nyt mitään vieraskielisten kielikömmahdyksiä, vaan ihan supisuomalaisten kirjoittamia tekstejä, joissa pilkut ja muut välimerkit loistavat poissaolollaan (tai vaihtoehtoisesti jokaikinen lauseenvastikekin on erotettu pilkulla) ja yhdyssanat on yksi toisensa jälkeen kirjoitettu erikseen. Suomen kieli on vaikeaa ja pilkkusäännöt helvetistä, mutta edes sanojen yhteenkirjoituksen voisi helposti tarkistaa googlettamalla.


Liika kaupallisuus. Sanon blogille heippa siinä vaiheessa, kun alkaa tuntua siltä, että vähintään joka toinen postaus on tehty Sokos-yhteistyön puitteissa, tai kun tyyliblogissa on ykskaks useampi postaus pyykinpesusta kera tietyn pesuainepullon. Tai entäpä se yksi skumppamerkki, jonka kuplat tulevat minulta jo korvista pelkkiä blogeja lukemalla. Sori mainostajat ja sori bloggaajat, peli on menetetty tämän lukijan osalta: kerran blogin kaupallisuuteen kyllästynyt lukijanne pysyy ikuisesti poissa.

Täydellinen ei tietysti ole kukaan, en minäkään blogeineni, enkä täydellisyyttä odotakaan. Siksi jätin sivupalkkiin muutaman blogihelmen, joille muiden ansioiden vuoksi annan anteeksi edellä mainittuja. Mutta haluaisin lisätä listalle lisää oikeasti hyviä, tyyli-, lifestyle- ja sisustusaiheisia blogeja, joten jos sinulla on sellaisista vinkkejä, kuulen niistä kommenttiboksissa enemmän kuin mielelläni.


Long story short: I'm sooooo fed up with most of the blogs I've been following. My biggest hate is multiple (almost identical) images of same outfit - makes me think that the blogger couldn't decide which image she liked the best and therefore published them all. Please: edit!! 

And what about the image size: I'm moving forward immediately if I need to wait more than three seconds to upload the images. Downsize your images, please.

There is a reason why I do not follow any video blogs. I want to see at a glance if the post interest me and then I can spend another 20 - 30 seconds reading it. To click a video post and listen to the blogger blabbering about something for more than a minute is not exactly my idea of entertainment.


One more reason to say farewell to a blog is when the blogger has sold her soul to advertisers. Yoghurts, porridges, detergents and - let me say - even too much champagne exposure in a style blog is a reason for me to move forward.

I'm not expecting any blog to be perfect and I accept that I don't belong to every blog's target group but I'd still want to follow some good ones. Any suggestions?

JK. Nukke on muuten vanhempieni tuliainen minulle Kanarialta noin vuonna -75. Pikkusisko sai samanlaisen punaisessa puvussa. Nuken nimi on Farita ja nimi on poimittu nuken selästä.

PS. The doll, Farita, is a souvenir from the Canarian Islands c. 1975. My little sister has a similar in red rompers. 

No comments:

Post a Comment