Sunday, 7 September 2014

Hälsningar från Stockholm!

Viimeiset pari viikkoa on ollut melkoista haipakkaa: olen palannut uimahalliin fillarin päälle, matkaillut Tukholmassa ja Tallinnassa ja työtkin ovat ottaneet oman osansa tunkeutumalla vapaa-ajan puolelle. Jutunaihetta siis riittää. Aloitetaan vaikka matkaraportilla Tukholmasta.Viikko sitten lauantaiaamuna lensimme Norwegianilla Arlandaan, jossa hyppäsimme lentokenttäbussiin, joka vei meidät Tukholmaan. Reipas kävely Hotel Birger Jarliin, sisäänkirjautuminen ja melkoinen pettymys huoneeseen, joka oli todella pikkuriikkinen kolmelle aikuiselle naiselle. Tavarat huoneeseen jätettyämme suuntasimme lohduttautumaan ostoksille Birger Jarlsgatanille ja Sturegalleriaan. Oma ostosbudjettini oli käytetty alta aikayksikön ja kahdessa paperikassissa oli syksyn todennäköisesti parhaat hankinnat - niistä tuonnempana. Lauantaiksi Tukholmaan luvatuista mielenosoituksista ja mellakoista ei näkynyt noilla kulmilla jälkeäkään ja hulinoita hämmästelimme vasta tv-uutisista illalla. Mitä, siis olimmeko todellakin samassa kaupungissa?! Väsynein jaloin jaksoimme illalliselle hotellin naapurissa olevaan Tradition-ravintolaan, jonka svensk husmanskost olikin juurikin sitä, mitä olin vailla.

 Sunnuntaiaamuna suuntasimme aamiaiselta Drottningholmin linnaan Prins Carl Philip -laivalla. Silviaa ja Kaarle Kustaata emme nähneet, mutta muuta ihasteltavaa riitti vaikka ja kuinka.Kuninkaallisesta loistosta tarpeeksi saatuamme (no, niin ei tietenkään oikeasti voi käydä), palasimme keskustaan lounaalle ja Sven-Harrys Konstmuseumiin, jossa esiteltiin ruotsalaista muotia viimeisten viidentoista vuoden ajalta viimeistä päivää. Asut ihasteltuamme palasimme hotelliin hakemaan tavarat, hyppäsimme metroon ja huristimme Gamla Staniin, jossa fikasimme vielä viimeiset tukholmalaiskahvit ennen lähtöä Arlandaan. 

Aivan ihana viikonloppu ihan parhaassa seurassa - ensi vuonna uudelleen!

I spent last weekend in Stockholm. Saturday was dedicated to shopping and Sunday to culture. On Saturday there was a huge demonstration of neo-Nazis and a counter-demonstration of the extreme left in downtown Stockholm, but it clearly happened in other parts of the city - Birger Jarlsgatan and its surroundings were full of shoppers - normal busy Saturday I guess. I spent my 'shopping allowance' in a split second and had fall goodies in two shopping bags. I'll introduce them later.

On Sunday morning we took a boat to Drottningholm Slott (the residence of the king and the queen of Sweden). After returning to the city we headed to see Svenskt Mode (Swedish Fashion) 2000 - 2015 exhibition in Sven-Harry's Konstmuseum. That's were I snapped my favorite self-portrait through the mirror ceiling. After picking up our luggage from the hotel we still had time for a cup of coffee in Gamla Stan (The Old Town) before jumping on the Arlanda shuttle bus.
Stockholm is a perfect destination for a weekend-long mini holiday. We will be back next year!

2 comments:

 1. Ah, Tukholma on aina niin ihana paikka :) Entinen kotikaupunki 3 vuoden ajalta, sinne on aina niin ihanaa ja kotoisaa palata :)
  xx J

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei J ja pahoitteluni pitkästä kommentointiviiveestä: pitkä viikonloppuvapaa meni myös netistä vapaata pitäessa. Mutta kyllä, Tukholma on aina ihana! Niin ihana, että harkitsen vadelmavenepakolaisuutta vähintään kerran päivässä. Se oli varmaan ihana kotikaupunki.

   Delete