Sunday 1 December 2013

Lumikuningatar - The Snow Queen

Lauantai-illan ohjelmassa oli Lumikuningatar, johon liput oli hankittu jo melkein vuosi sitten. Oopperassa kävi ilmi, että kyseessä olikin oikea juhla-ilta: oopperatalo vihittiin käyttöön täsmälleen 20 vuotta sitten. Kaikki ei mennyt nyt 20 vuotta myöhemmin ihan kuin Strömsössä: Lumikuningatar oli jäätävyydessään jäädyttänyt myös tekniikan ja ensimmäinen näytös keskeytettiin joksikin aikaa. Ystävällisten, Kenneth Greven itsensä esittämien pahoitteluiden kera. Tekniikkavelhot tekivät taikojaan ja vielä jonkin aikaa odoteltuamme esitys pääsi jatkumaan. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki  hienosti hoidetusta kriisitiedotuksesta.

Lumikuningatar oli upea. U P E A! Suosittelisin, jos sinne saisi lippuja. Jäljellä olevat 18 esitystä ovat kaikki loppuunmyytyjä - olleet sitä luultavasti jo kuukausikaupalla.




Pääsin pitkästä aikaa ulkoiluttamaan myös Stella McCartneyn prinsessakenkiä. Ne ovat kuin koru itsessään, joten muut asusteet on syytä pitää maltillisina. Asuna oli yksinkertainen villakankainen pikkumusta. Kuva on otettu kännykän kameralla, joten kuvan laatu on mitä on.


I was in the Finnish National Opera yesterday to see the Snow Queen, Kenneth Greve's ballet based on the tale by H.C. Andersen from 1845. The fabulous music was composed by Tuomas Kantelinen and the beautiful sets and costumes were by Mikki Kunttu and Erika Turunen. The night was full of magic: the Snow Queen seemed to have frozen the techniques and after a short break, some ten minutes, and apologies by Kenneth Greve, Artistic Director of  the ballet, the show could go on. Absolutely beautifully until the very end. Outside there was a very thin layer of snow - the first snow in Helsinki this winter! 

I had my gorgeous Stella glitter pums and felt like a Snow Queen myself....

Snow Queen photo: ooppera.fi

No comments:

Post a Comment