Sunday, 13 December 2015

I love... Stockmann

Stocmann tarjosi mahdollisuuden tutustua keskustan tavaratalon arkkitehtuuriin opastetuilla kierroksilla, kun sen 85-vuotista taivalta juhlistettiin 24. - 25.11. Juhlan kunniaksi keskushisseillä karkkikorien kanssa päivystivät hissitytöt, jotka silloin joskus ennen hissien automatisointia eivät suinkaan jakaneet karkkeja, vaan oikeasti liikuttivat hissejä kammen varressa ylös ja alas.


Oppaanamme oli hurmaava Helsinkiopas, joka osasi kertoa yhtä ja toista mielenkiintoista tavaratalon historiasta. Pääsimme myös piipahtamaan portaikossa, joka on vain henkilökunnan käytössä. Aikoinaan niitä portaita ovat nousseet ja laskeutuneet talossa asuneet vuokralaiset! Lievästi pelottavaan Pater noster -hissiin emme valitettavasti päässeet.

Tiesitkö, että tavaratalon kierreportaat on suunniteltu vain alaspäin laskeutumista varten? Tavaratalon aikoinaan ainoat rullaportaat kuljettivat asiakkaat kerroksiin ja alaspäin tultiin portaita pitkin. Tyrmäävän upeilta portaat näyttävät, kun pujahdat siihen pieneen syvennykseen portaiden keskellä ensimmäisessä kerroksessa ja nostat katseesi ylös.


FWIS: Laukku/bag: Stella McCartney, neulemekko/dress: Sonia by Sonia Rykiel, kengät/shoes: Sara NavarroI took a guided tour at Stockmann department store in November. The tour was about the architecture and the history of Stockmann, not about the shopping - a totally new way of looking at the place for me... And what a building it is - I totally fell in love with Stockmann again.

No comments:

Post a Comment